Jósvafő mesés világa
Bella, 2019.04.15.

Nem csak Skandináviában vannak gyönyörű tájak, hanem itthon is. Utazásaink során sok szép vidéken járunk, amiről úgy éreztük néha-néha mesélnünk kell Nektek is. 

Jósvafő számunkra a nyugalom egy picike szigete. Amikor tehetjük, nagy lelkesedéssel és izgalommal megyünk, mert ott mindig feltöltődik az ember. A kötődésünk már közel tíz éves. 

Garan VendégházGaran Vendégház
Tágas udvarTágas udvar
Az esti, tűz körüli beszélgetések felejthetetlen színtereAz esti, tűz körüli beszélgetések felejthetetlen színtere

 

Az utóbbi években majd' minden nyáron, amikor tehettük, eltöltöttünk ott pár napot, egy kedves ismerősünknél, aki szállásadóként egy barátságos, igazi falusi hagulatot idéző vendégházat üzemeltet. A Garan Vendégház szinte a törzshelyünk lett, és nem csak nekünk. Időnként barlangászok hada veszi birtokba a házat, sőt a teljes falut. Nem véletlen, hiszen a környéken rengeteg csodálatos természeti adottságokkal rendelkező, kényelmesen járható, kutatás alatt álló, feltáratlan vagy extrém, kiépítetlen, "mászós" barlang található.

 

Az Aggteleki-karszt bővelkedik felszíni túra lehetőségekben is, tanösvények, túraútvonalak sora fut össze a környéken. Itt található hazánk egyetlen ridegen tartott hucul ménese, amit mindeképpen érdemes megnézni, ha az ember oda látogat.

Annyi kis csoda van itt, hogy nem is lehet szavakba foglalni, így azt javasuljuk mindenkinek, hogy egyszer utazzon el Jósvafőre, mert akkor bizonyosan vissza fog térni... újra, és újra. 

 

...és újra...és újra


*** Nyereményjáték ***
Játssz és nyerj, hogy eltölthess két éjszakát másodmagaddal Jósvafőn a Garan Vendágház jóvoltából! Részletekért kattints ide.

Galéria

Több bejegyzés
Partnereink
Az oldal használatánál Cookie-kat is szeretnénk tárolni. Engedélyezi ezeket? Adatkezelési tájékoztató
Engedélyezem
Nem engedélyezem