A retró egy fantasztikus életérzés - Ti küldtétek rovat
Bella, 2021.08.01.

Bemutatkozik a #trabantszerelem közössége
Márka-tulajdonos: Szeitz Gábor és felesége, Szeitz-Papp Helga

Elöször Helga mutatta meg nekünk büszkeségüket, azonnal felfigyeltünk rá, milyen szép Trabant ékesíti a magyar márka-közösséget. Megkérdeztük lenne-e  kedvük elmesélni az ő történetüket. Szerencsére örömmel fogadták a felkérést, amit nagyon köszönünk!
Fogadjátok szeretettel :)

 

Miért pont a Trabant?


Gyermekkorunkat a 80-as években éltük, amikor mindkettőnk családjában ( feleségem és én ) nagy becsben tartott családi autó volt a Trabant. Számtalan emlék fűz minket hozzá. Megbízható, praktikus autónak tartjuk a mai napig is. A hosszú utazások során egyszer sem hagyott minket cserben. Bejártuk vele kis hazánkat, Csehszlovákiát, Lengyelországot és az NDK-t is. Mindig minden belefért, amire egy 4 tagú családnak szüksége lehet. Azt viszont máig nem érti a feleségem, hogy hogyan tudtak akár fekve is elférni ketten a testvérével a hátsó ülésen nyolc és tizenkét évesen. 

 


A '80-as években, ahogy a technika fejlődött egyre modernebb autókat lehetett vásárolni. Ezért a család Trabiját is leváltotta egy számunkra szintén kedves emlékeket idéző típus, a LADA 1200 s. Évek múltán felnőttként hiányát éreztük a kis kétüteműnek. Bele is vágtunk a keresgélésbe, ennek eredményeként került hozzánk a kis Trabink.

 


Első tulajdonosától, egy idős bácsitól vásároltuk, aki mindig óvta és vigyázott rá. Ennek ellenére a kor eljárt felette és természetesen felújításra szorult.

 

1984-es, Trabant 601 Limusin típus1984-es, Trabant 601 Limusin típus

 

Ez egy köztes évjárat, ebben az évben több módosítást is végrehajtottak az autókon. Apró darabokra szedtük és újraépítettük az egészet, ezért tudott kívül-belül megszépülni. A vásárlástól számítva 9 évig tartott a felújítása, de ez idő alatt nem mindig futott a project.

 

2019 tavaszán külön dicsérettel sikeres OT vizsgát tett. Azóta számos retró kiegészítőt is beszereztünk hozzá, ugyanis mindent szeretünk ami retró.

 

A nehézségek ellenére soha nem gondoltunk rá, hogy feladjuk. A mai napig nem bántuk meg, hogy belevágtunk, boldogok vagyunk, hogy részese lett mindennapi életünknek. Amilyen gyakran csak tudjuk használjuk, legyen szó egy fagyizásról, vagy akár veteránautó találkozóról. Természetesen mi is óvjuk, vigyázunk rá, az esőt nem láthatja, külön garázsa van. Nagy büszkeség tölt el bennünket, amikor kirándulásaink során megcsodálják a kis Trabinkat.

 

 


A retró egy fantasztikus életérzés, melyet mindenkinek ajánlok megtapasztalni.


 

-----

Köszönjük szépen a beküldést!

 

Mutasd meg Te is a Trabidat 😉
Használd a #trabantszerelem hashtaget vagy írj nekünk bátran!

Galéria

Több bejegyzés
Partnereink
Az oldal használatánál Cookie-kat is szeretnénk tárolni. Engedélyezi ezeket? Adatkezelési tájékoztató
Engedélyezem
Nem engedélyezem