Milyen az, amikor négy őrült fiatal nekivág Európának?
Egy hatezer kilométeres túra.
Trabanttal.
A túra

Kétütem, négy kerék, tizenkét ország

2018 nyarán útnak indulunk, és meghódítjuk az északi országokat.
Több, mint hatezer kilométer vár ránk: Szlovákián, Lengyelországon, Litvánián, Lettországon, majd Észtországon keresztül jutunk el Finnországba, Helsinkibe.
Finnországból egy kis időzés után komppal utazunk tovább Svédországba és Norvégiába; útba ejtjük Dániát, és természetesen a Trabant hazájában, Németországban is megfordulunk.
Innen Csehország felé vesszük az irányt, és Szlovákián keresztül újra kis hazánkba érkezünk. Itthon a túra végén kiváló levezetés lesz egy csobbanás a Balatonban.
Mindezt két, Trabant 601-el tesszük meg; bebizonyítjuk, hogy a sokak által legrosszabbnak vélt kisautó bárhová elvisz minket. 

Média

Természetesen kalandainkat nem kizárólag magunknak tartogatjuk.
Az egész utazás alatt forgatunk, hírt adunk magunkról. Egyrészt egy videoblog keretein belül, ahol majd élő bejelentkezéseket is láthatnak az érdeklődők, másrészt pedig jelen pillanatban tárgyalás alatt áll, és nincs kizárva egy televíziós műsor készítése, amely folytán valószínűleg egy profi stáb is csatlakozik hozzánk.
Ezen felül több online médiummal is tartjuk a kapcsolatot, az Interneten sok helyen fellelhetőek leszünk.

Jótékony adakozás a cél

A túrával mi is támogatni szeretnénk a rászoruló fiatalokat, gyermekeket. Ezért a befolyó összeg egy részét felajánljuk egy debreceni alapítvány számára.

Rólunk

Négy őrült debreceni fiatal

A Trabantozáshoz őrültség kell? Lehet. Mi négyen nem bánjuk: Bella, Barbi, Peti és Maki elszánt kalandorok vagyunk.

Bella, Maki: Bolháék

Egészen kicsi korom óta rajongok a Trabantokért, 2010-ben meg is vettem első autómat, egy 1990-es évjáratú, világoskék Trabant 601-est.
Bellával csaknem egy évvel később, 2011 tavaszán találkoztunk, aki valósággal belecsöppent a Trabantok világába. Azóta ő a főszerkesztője a legnagyobb hazai Trabantos rajongói-oldalnak, és BLH, azaz Bolha mára ismert autónak számít a hazai és külföldi veterán autósok körében.
Bolha jelenleg komplett felújítás alatt áll, hogy nyáron újra róhassa az utakat, és talán életük kalandjára vihesse el gazdáit...

-- Maki --

Belláról és Makiról több információ itt

Barbi és Peti: Bodobácsék

2013-ban ismerkedtünk meg és ekkor indult meg a közös szerelmünk a Trabantok iránt is.
2015-ben pedig befogadtuk Bodobácsot. Ő egy 1988-as évjáratú törtfehér Trabant 601-S.
2016 tavaszán megismerkedtünk Bolháékkal, és azonnal úgy tudtunk beszélgetni, mintha ezer éve barátok lennénk. Ők hívtak el bennünket életünk első Trabant találkozójára. Egy évre rá itt jegyeztük el egymást, és még azon a nyáron Bodobács elrepített minket Bolháék esküvőjére.
Azóta Budapestre költöztünk, ahova már nem tudtuk magunkkal hozni, így a szülői háznál pihen a nagy túra előtt.

Galéria
Partnereink